ordering a bike is easy

De optimale racefiets is gemaakt op de wielrenner die hem gaat gebruiken. Hij is gemaakt op de fysieke bouw en flexibiliteit van de renner, op de ambities van de renner, op het favoriete terrein van de renner en op het gevoel van controle van de renner. Daarom bouwen wij iedere RIH SPORT op de specifieke behoeften van de wielrenner. Hiervoor is de nauwe samenwerking tussen wielrenner en bouwer nodig. Bij het bouwen van een RIH SPORT racefiets kijken we naar:

Wat is jouw perfecte fit

RIH SPORT begint het bouwen van elke fiets op basis van een uitgebreide bikefitting. De fitting is nodig om de ideale positie van de wielrenner op de fiets te bepalen. De informatie van de fitting wordt vervolgens vertaald in de geometrie van het frame, waarbij de behoeften en voorkeuren van de klant door de bouwer worden meegenomen. Een bikefitting bevat in het algemeen minimal de volgende informatie:

Tijdens een goede bikefitting wordt er ook de kracht en flexibiliteit van de wielrenner meegenomen.

Hoe en waar wil je je fiets gebruiken?

Verschillende omstandigheden, vereisen een iets andere bouw van je racefiets. Als je bijvoorbeeld graag in iets grover, grittier terrein rijdt, ben je waarschijnlijk gebaat bij een hoger zwaartepunt en daarmee een iets hogere positie van je trapas. En als je graag op mooi verharde wegen rijdt, kan een lagere positie van de trapas prettiger zijn. Het is dus van belang om je goed te bedenken hoe en waar je je racefiets wil gebruiken.

Hoe wil je dat je fiets aanvoelt?

Ook de manier hoe je fiets stuurt en aanvoelt in bochten is persoonlijk. Sommige wielrenners – vaak baan- en off-road renners – hebben een sterke voorkeur voor een heel agressief en direct aanvoelende racefiets. Andere prefereren een racefiets die heel relaxed en soepel aanvoelt – vaak de wegracers. Ook deze voorkeuren nemen we mee in het ontwikkelen van de geometrie van jou racefiets.

Al onze fietsen worden op maat gemaakt. Daarom benaderen we u graag persoonlijk. Vul alstublieft het formulier hieronder in, als u geïnteresseerd bent in een RIH SPORT Super Course, dan nemen zijn zsm contact met u op. Click hier voor meer informatie over het bestel proces.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.