De racefiets die bij jou past

Een goede bikefitting is essentieel voor het bouwen van een op maat gemaakte fiets. Tijdens de bikefitting wordt informatie verzameld die noodzakelijk is voor het uitwerken van de ideale geometrie van je fiets. RIH SPORT heeft een sterke voorkeur om te werken met dynamische bikefittings. Daarbij wordt niet alleen naar gekeken naar de fysieke bouw van de wielrenner, maar ook naar zijn/haar flexibiliteit, kracht en hoe een wielrenner zelf voelt dat hij/zij het beste op de racefiets zit. RIH SPORT heeft een aantal bikefitters waar we graag mee werken. Hieronder volgt een overzicht van deze specialisten.

The fitter of the west

 RIH SPORT Amsterdam is in 1921 opgericht door de gebroeders Willem (Wim) en Joop Bustraan. De broers waren hiervoor pijpfitters in de Westergasfabriek, waar zij zich door de jaren heen hadden gespecialiseerd in het werken met allerlei verschillende soorten buizen. De stap naar het bouwen van racefietsen was dan ook niet groot en er verdween wel eens een buis hier en daar uit de voorraad van de gasfabriek. Al snel bleek dat de broers sterke, lichte fietsen konden maken, waardoor ze snel populair warden bij de serieuze wielrenners uit de jaren 20.

Jarenlang bouwden zij op de Westerstraat in het hartje van de Jordaan, racefietsen op maat voor een groot deel van de Nederlandse wielren elite. In totaal zijn er in bijna een eeuw tijd 63 wielrenners wereld- en/of Olympisch kampioen geworden op RIH SPORT racefietsen en ruim 350 Nederlands kampioenen.